Uncategorized

Aνακύκλωση Μαγειρικού Λαδιού

ladi.PNG

Ενημερώνουμε τα μέλη μας ότι στην αυλή του Συλλόγου Ανασεμιά υπάρχουν άδειες μπουκάλες, στις οποίες μπορείτε να φέρνετε και να αφήνετε το τηγανόλαδο, που έχετε συλλέξει (προσοχή: ελαιόλαδο μόνο).

Μην πετάτε το λάδι σας. Η ανακύκλωση των χρησιμοποιημένων ελαίων και λιπών είναι επιτακτική. Η ρύπανση του περιβάλλοντος από την ανεξέλεγκτη εναπόθεση τους είναι πολύ μεγάλη. Ένα λίτρο τέτοιου λαδιού μολύνει μέχρι και 1.000.000 λίτρα νερού.  Η συσσώρευση λιπών, λαδιών και λιπαντικών (3Λ) από την παρασκευή φαγητού και το πλύσιμο σκευών είναι μεγάλο πρόβλημα καθώς είναι υδρόφοβα, δηλαδή από τη φύση τους δεν διαλύονται στο νερό. Έτσι, συνηθίζουν να επιπλέουν στην επιφάνεια του νερού, να κολλάνε στα τοιχώματα των σωλήνων αποχέτευσης, των αντλιοστασίων και των ελαιο/λιπο-διαχωριστών. Εάν συνεχιστεί η απόρριψή τους αμείωτα, τα 3Λ θα συσσωρευτούν, θα σχηματίσουν ένα σκληρό στρώμα και τελικά φράζουν τις γραμμές αποχέτευσης.

Η Ανασεμιά ετοιμάζει ένα μεγάλο project που απαιτείται τη συλλογή μεγάλης ποσότητας λαδιού για την κατασκευή σαπουνιού. Ευελπιστούμε για τη συνδρομή και βοήθειά σας!

ladi3

Σχολιάστε